Umów się na wizytę!

food detective professional

FoodDetectiveTM jest innowacyjnym badaniem ambulatoryjnym opartym o jakościową metodę ELISA, służącym do diagnostyki podwyższonego stężenia specyficznych pokarmowo IgG, czyli pokarmów wywołujących dyskomfort organizmu.

 Zasady FoodDetectiveTM

  • Wysoka czułość, swoistość i dokładność zapewniają wiarygodność wyniku
  • Oznaczenie z bardzo małej ilości materiału (50 µl krwi włośniczkowej)
  • Szybki i łatwy w odczytaniu wynik ( w ciągu 40 minut)
  • Dobrze dobrany panel antygenów (59 produktów)

 

 Przewagą FoodDetectiveTM nad innymi badaniami w kierunku „nietolerancji pokarmowej” jest możliwość uzyskania wyniku badania w krótkim czasie bez potrzeby wysyłania próbki krwi pacjenta do laboratorium. Skraca to czas oczekiwania na wynik i skutkuje możliwością wprowadzenia natychmiastowych zmian w żywieniu.

FoodDetectiveTM POSIADA BARDZO SZEROKĄ LISTĘ BADANYCH PRODUKTÓW:
JAJO (CAŁE), MLEKO KROWIE, DROŻDŻE, ZBOŻA: Pszenica, Pszenica Durum, Gluten, Żyto, Owies, Ryż, Kukurydza,
ORZECHY I ZIARNA: Migdały, Orzech 
brazylijski, Nerkowce, Orzeszki ziemne, Orzech włoski.
MIĘSA: Kurczak, Wołowina Wieprzowina, Jagnięcina.
RYBY: Ryby białe 
(łupacz, dorsz, płastuga), Ryby słodkowodne (łosoś, pstrąg), Tuńczyk, Skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże).
WARZYWA: Brokuły, Kapusta, Marchew, Por, Ziemniaki, Seler, Ogórek, Papryka (czerwona, zielona, żółta), Rośliny strączkowe (groch, soczewica), Soja.
OWOCE: Jabłka, Truskawka, Grejpfrut, Pomarańcza i Cytryna, Czarna porzeczka, Pomidor, Melon Mix (kantalupa, arbuz), Oliwki.
INNE: Czosnek, Imbir, Kakao, Grzyby, Herbata.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Close Menu